Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:22 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 6:30 am 

Jan Matukin napisał(a):
...Kalendarz imprez halowych będzie opublikowany na miesiąc przed pierwszymi zawodami na hali....

Jasiu podobno Lubawa ma być rozgrywana 14-15.10,a miesiąc ma 30 dni,to już tuż tuż...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 6:49 am 
Administrator forum

Pisałem to już w zeszłym roku, napisze i teraz - Kalendarz należy opublikowac w formie takiej jaka jest i zaznaczyć wyraźnie że jest to kalendarz NIEOFICJALNY.

Był czas na zgłasznie imprez. Każdy kto zgłosił impreze powinien się liczyć z tym że jakieś pieniądze musi na to przeznaczyć.

Nie ma tłumaczenia zwłaszcza teraz że jeszcze sa dogrywane imprezy na Podhalu a jak dobrze będzie to może zrobimy coś na jeziorach mazurskich - przecież na lodzie też można jeździć. Chwała za to że się je jeszcze dogrywa - ale wg. mnie czas na to już miną i powinno sie takie imprezy dokładac do kalendarza ale tylko w randze GP.

Jacku, pisanie że już się przyzwyczailiśmy do takiego stanu rzeczy jest całkowicie nie na miejscu. Piszmy tak dalej a kolejny kalendarz będzie po eliminacjach a o terminach dowiesz się z miesięcznika Modelarz z półrocznym opóźnieniem.

Kolejny raz daję za przykład Czechów - oni już wiedzą gdzie będą jeździć i kiedy. Ale tam jest jedna osoba która pilnuje tego aby kalendarz był zrobiony i opublikowany lub podany wszystkim do wiadomości w inny sposób. Czy to takie trudne? Jak długo mozna obrywać za Organizatorów i niedotrzymanie trminów zgłaszania imprez? Wystarczy raz rygorystycznie zakończyc przyjmowanie zgłoszeń na organizacje zawodów zakończyc w terminie i kategorycznie nie przyjmowac zgłoszeńn [po terminie. Jak sie jeden z drugim organizatorem obudzi i nie będzie miał przyznanej imprezy to na drugi rok dopilnuje terminowości.
Przecież wiadomo gdzie są rozgrywane Eliminacje MP, i przynajmniej to powinno byc ogłoszone.

Wiem że jest miesieczny termin do ogłoszenia kalendarza - ale może czas to zmienić? Przecież zawodnicy też mają rodziny i chcą sobie zaplanowac jakos życie rodzinne.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Ostatnio edytowano Cz wrz 07, 2006 1:02 pm przez Marek Kusiakiewicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 9:16 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Pisałem to już w zeszłym roku, napisze i teraz - Kalendarz należy opublikowac w formie takiej jaka jest i zaznaczyć wyraźnie że jest to kalendarz NIEOFICJALNY.

Był czas na zgłasznie imprez. Każdy kto zgłosił impreze powinien się liczyć z tym że jakieś pieniądze musi na to przeznaczyć.
Nie ma tłumaczenia zwłaszcza teraz że jeszcze sa dogrywane imprezy na Podhalu a jak dobrze będzie to może zrobimy coś na jeziorach mazurskich - przecież na lodzie też można jeździć.

Jacku, pisanie że już się przyzwyczailiśmy do takiego stanu rzeczy jest całkowicie nie na miejscu. Piszmy tak dalej a kolejny kalendarz będzie po eliminacjach a o terminach dowiesz się z miesięcznika Modelarz z półrocznym opóźnieniem.

Kolejny raz daję za przykład Czechów - oni już wiedzą gdzie będą jeździć i kiedy. Ale tam jest jedna osoba która pilnuje tego aby kalendarz był zrobiony i opublikowany lub podany wszystkim do wiadomości w inny sposób. Czy to takie trudne? Jak długo mozna zwalac wine na Organizatorów za niedotrzymanie trminów zgłaszania imprez? wystarczy raz rygorystycznie zakończyc przyjmowanie zgłoszeń na organizacje zawodów zakończyc w terminie i kategorycznie nie przyjmowac zgłoszeńn [po terminie. Jak sie jeden z drugim organizatorem obudzi i nie będzie miał przyznanej imprezy to na drugi rok dopilnuje terminowości.

Nie jest tak do końca.
Wychodzisz z założenia, że organizatorom zależy na organizacji imprez z LOK.
Ja bynajmniej po dwuletnich doświadczeniach jestem innego zdania.
Zadaję sobie podstawowe pytanie.
Jeśli mam sam finansować imprezę to, z jakiego powodu mam zapraszać LOK do współpracy.
Zobacz sam, co się dzieje.
Jak była eliminacja MP na Malince pokrywałem całe koszty imprezy. Nie dostałem z LOK żadnego wsparcia.
W ramach wdzięczności przedstawiciel zarządu sekcji śmiał dyskutować po zawodach w Szprotawie o tym czy pomimo prozumienia z organizatorem mam prawo do liczenia wyników w naszym Challenge.
W Murowanej Goślinie pomimo rozmów na początku sezonu Michał zachował się jak widać, bo podobno ktoś w LOK nie wyraził zgody, aby wyniki liczyły się do naszego cyklu.

Dla mnie to jest śmieszne i ewidentnie świadczy o tym, że organizatorzy potrzebni są sekcji tylko wówczas jak można ich wydoić z kasy a przy okazji wykazać się w ministerstwie jak to prężnie działa wiodąca organizacja.
By nie dolewać oliwy do ognia pominę swoje zdanie na temat jakości sędziowania, braku wyników, incydenty z płaczącymi dziećmi, coraz częstsze wątpliwości i uwagi, co do stronniczości sędziów, itd.

Powiedz mi Marku, co takiego w tym roku zrobił zarząd sekcji żeby zasłużyć sobie na nasze uznanie lub poparcie. Może ty jesteś inaczej traktowany i dostajesz jakieś wsparcie, ale ja mam same złe doświadczenia. W związku z tym, że moja wiara w cuda się wyczerpała zakładam, że w przyszłym roku pójdziemy w kierunku rozwoju naszego HPI Challenge zarówno w klasach off jak i on road jak też promocji za granicą.

Dla tego pomimo ze zgłosiliśmy Festiwal Modelarstwa do kalendarza imprez wcale nie jestem przekonany czy była to dobra decyzja i poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z tego terminu. Do dziś nie dostałem z LOK żadnej propozycji w tej sprawie. Jeśli LOK i sekcja nie są zainteresowani ja nie widzę żadnego racjonalnego powodu, aby o to zabiegać.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 9:42 am 
Administrator forum

Darku,
Własnie po to są wybory do władz sekcji żeby skończyć z wszelkimi opowiastkami jak to ma byc dobrze a zabrać się ostro do pracy i realizowac wszystkie założenia.
Dla mnie dealer to nie tylko osoba do - jak to piszesz - "wydojenia" z kasy.
Coś za coś. I teraz ma to byc realizowane przez obie strony, a współpraca MUSI sie układać jak należy. Bez dealerów i ich wspracia będziemy niedługo jeździć pod blokiem a kółeczka na palcach liczyć.

I najwyższy czas aby było więcej sędziów. Bo narazie jest monopol. A co z monopolu wynika - wiadomo.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 10:10 am 

Darku,
Własnie po to są wybory do władz sekcji żeby skończyć z wszelkimi opowiastkami jak to ma byc dobrze a zabrać się ostro do pracy i realizowac wszystkie założenia.
Dla mnie dealer to nie tylko osoba do - jak to piszesz - "wydojenia" z kasy.
Coś za coś. I teraz ma to byc realizowane przez obie strony, a współpraca MUSI sie układać jak należy. Bez dealerów i ich wspracia będziemy niedługo jeździć pod blokiem a kółeczka na palcach liczyć.

I najwyższy czas aby było więcej sędziów. Bo narazie jest monopol. A co z monopolu wynika - wiadomo.

Dzięki za odpowiedź.
Wierzę szczerze, że tak myślisz i mam nadzieję ze uda się Wam wprowadzić w życie te założenia, bo jak na razie każdego dnia widzimy, że jest inaczej.
Nie gniewaj się, ale ja uwierzę jak zobaczę i tak za długo byłem naiwny.
Sory, że się wtrąciłem, ale dopiero teraz zauważyłem, że to niewłaściwe miejsce na takie dyskusje. Zmykam do pracy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 1:43 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

W Murowanej Goślinie pomimo rozmów na początku sezonu Michał zachował się jak widać, bo podobno ktoś w LOK nie wyraził zgody, aby wyniki liczyły się do naszego cyklu.
.

Widzę że sie nie dogadamy a szkoda, co to znaczy że Michał zachował się jak widać?, odpowiedz dotyczącą imprezy otrzymałeś więc o co chodzi. Obrażasz wszystkich których napotkasz na drodze. Ciągle słychać że doprowadzasz do kłótni w każdym prawie temacie, niektóre osoby przestały nawet odpowiadać na twoje zarzuty bo i po co mają to robić. Powiem tak teraz mnie zabolało i będzie ciężko to odrobić zaufanie mojej osoby w stosunku do Ciebie. Do czego chcesz doprowadzić taką postawą? Jest decyzja organizatora, wyjaśnienia podane ale nie jest to powód aby pisać takie zdania. Nikt oprócz ciebie nie ma problemów ze zrozumieniem tematu a ty siejesz niepotrzebne uwagi i wprowadzasz niepotrzebny zamęt, coś tu jest nie tak.

Ostatnio edytowano Cz wrz 07, 2006 8:33 pm przez Michał Karpiński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 2:07 pm 

Być może moje wypowiedzi są zbyt szczere i trudne.
Chłopie prosiłeś mnie wiosną o to, aby zrobić u ciebie jedną z eliminacji HPI.
Później potwierdzałeś to w ciągu roku jak okazało się, że pomimo publicznych obietnic Pana Zbyszka sekcja zignorowała Ciebie i władze twojego miasta i MP przeniesiono do Nowego Targu.
Po raz trzeci potwierdziłeś chęć wspólnej imprezy kilka tygodni temu.
O twojej zmianie planów dowiedziałem się od osób trzecich.
I dopiero na moje wytrawne zapytanie odpisałeś ze masz problem z LOK-iem.
W ogóle nie wiozłeś pod uwagę, w jakim świetle mnie stawiasz tylko podjąłeś decyzję.
Nie usłyszałem od ciebie, choć odrobiny wytłumaczenia poza tym ze tak ci wygodniej.
Może uważasz, że powinienem Ci podziękować lub przeprosić za Twoje decyzje. ?????????
Wobec tego przepraszam ze nie potrafię zrozumieć ani milczeć widząc takie zachowania.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 4:39 pm 

Być może moje wypowiedzi są zbyt szczere i trudne.
Chłopie prosiłeś mnie wiosną o to, aby zrobić u ciebie jedną z eliminacji HPI.
Później potwierdzałeś to w ciągu roku jak okazało się, że pomimo publicznych obietnic Pana Zbyszka sekcja zignorowała Ciebie i władze twojego miasta i MP przeniesiono do Nowego Targu.
Po raz trzeci potwierdziłeś chęć wspólnej imprezy kilka tygodni temu.
O twojej zmianie planów dowiedziałem się od osób trzecich.
I dopiero na moje wytrawne zapytanie odpisałeś ze masz problem z LOK-iem.
W ogóle nie wiozłeś pod uwagę, w jakim świetle mnie stawiasz tylko podjąłeś decyzję.
Nie usłyszałem od ciebie, choć odrobiny wytłumaczenia poza tym ze tak ci wygodniej.
Może uważasz, że powinienem Ci podziękować lub przeprosić za Twoje decyzje. ?????????
Wobec tego przepraszam ze nie potrafię zrozumieć ani milczeć widząc takie zachowania.

Wysłałeś mi maila, jak ja byłem praktycznie w NT, decyzja była podjęta na zawodach wiec nie mogłem wcześniej Cię o tym powiadomić ale nie mam zamiaru sie tutaj tłumaczyć bo nie ma z czego poinformowałem jak tylko miałem dostęp do kompa. Proponuję na przyszłość powstrzymać na forum swoje wypowiedzi na temat innych osób, zwłaszcza tych których praktycznie nie znasz.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 07, 2006 7:07 pm 

Nie wypowiadam się na temat osób tylko ich decyzji lub zachowań szczególnie w przypadkach które mnie dotyczą.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 08, 2006 7:34 am 

...Nie ma tłumaczenia...że jeszcze sa dogrywane imprezy na Podhalu a jak dobrze będzie to może zrobimy coś na jeziorach mazurskich - przecież na lodzie też można jeździć. Chwała za to że się je jeszcze dogrywa - ale wg. mnie czas na to już miną i powinno sie takie imprezy dokładac do kalendarza ale tylko w randze GP...niedotrzymanie terminów zgłaszania imprez?...

Coś tu nie gra Marku - do pierwszych zawodów halowych jest 1 miesiąc i jeden tydzień, a Ty pohukujesz na innego organizatora. Czyżby było źle, że kolejny organizator chce zorganizować imprezę dla modelarzy?
Złóż wniosek o zmianę przepisów i będzie po sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 08, 2006 8:00 am 

...Jak była eliminacja MP na Malince pokrywałem całe koszty imprezy. Nie dostałem z LOK żadnego wsparcia...

W informacjach o zawodach w temacie "III EMP OFF-ROAD - Tarnow - odwołana" jest napisane:
Cytuj:
...zgodziłem się pokryć koszty organizacji imprezy...

Są to Pańskie słowa.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 5:55 pm 

Wiec kiedy mozna sie spodziewac kalendarza chocby NIEOFICJALNEGO?

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 8:25 pm 
Administrator forum

Janku, wnioskuję o zmiane przepisów dotyczących klasy micro:

1. Przy ilości zawodników mniejszyej niż 10 w obu grupach razem - zawodnicy jeżdża razem
2. Ilośc zawodów punktowanych do Pucharu powinna być połowa wszystkich eliminacji + finał - pozwoli to na niejeżdżenie na wszystkie zawody (powinno to dotyczyć wszystkich klas pucharowych)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 9:25 pm 

Janku, wnioskuję o zmiane przepisów dotyczących klasy micro:

1. Przy ilości zawodników mniejszyej niż 10 w obu grupach razem - zawodnicy jeżdża razem
2. Ilośc zawodów punktowanych do Pucharu powinna być połowa wszystkich eliminacji + finał - pozwoli to na niejeżdżenie na wszystkie zawody (powinno to dotyczyć wszystkich klas pucharowych)

W innym temacie odpisałem Ci byś konkretnie to dogadał z pozostałymi osiemnastkarzami - chyba, że przez aklamację upoważniają Ciebie jako promotora i opiekuna klasy do wystąpienia z takim wnioskiem. Czas jest tylko do wtorku. A co z silnikami bezszczotkowymi i czasem biegu 5 czy 8 minut?
Jutro przygotuję aneks wg Twojej propozycji.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 10, 2006 9:49 pm 

Mój głos: w E18 czas 8 minut a dodatkowo w Open silniki bezszczotkowe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona