Witam wszystkich serdecznie jestem świeżym pasjonatem modelarstwa posiadam 3 samochody

wszystkie elektryki pierwszy model to tamiya stadium raider wszystko standardowe i oryginalne silnik 540 27t oraz regulator teu-101bk, model dt-02 super fighter rowniez standard regulator teu-101bk i silnik 540 27t, oraz reely rhino 2, moje pytanie i prośba o pomoc.
Modele służą mi do zabawy przed domem na ogrodzie i czasem pojechac na tor( choc jeszcze nigdy nie było czasu), nie zawodniczo, lecz chce żeby nie dużym nakładem finansowym troszke je przyśpieszyc, planowałem zakup silników tamiya super stock tz rz lub bz( lecz nigdzie w polsce ich nie mogę dostac jedynie zakup na ebay czego sie troche obawiam), moje pytanie gdyż czytałem żę standardowy regulator wytrzyma takie silniki, lecz czy jest to napewno prawda.
Jakie najmocniejsze silniki można włożyć do tych modeli, i jakie silniki warto włożyc do offroad ?
Chce by byly zrywne i prędkość też była odpowiednia,
Co muszę wymienic ewentualnie prócz regulatorów?
Mysłałem nad jakimiś zestawem bezszczotkowym lecz czy ma sens do takich modeli to wkładac?
Co myślicie państwo o reely rhino 2?
Posiadam pakiety nimh 7,2v od 2000-3600
oraz nowy jeszcze nie uzywany lipo 7,4v 3700 20c (nowy gdyż nie mam jeszcze regla pod lipo)
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam serdecznie