Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:22 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Śr sty 09, 2013 12:51 pm 

w poscie napisałes Dodam, że przewiduje budżet nie więcej niż 550zł
a pokazujesz jakies marnoty za 350 zł np ten
http://allegro.pl/regulator-60a-silnik- ... 07401.html
WODOSZCZELNY ZESTAW :shock: :shock:
może bryzgo szczelny
kup se takie coś
http://rc.agtom.pl/index.php?route=prod ... ct_id=3747
lub jesli chcesz uzywke to jeszcze raz ci podam link
viewtopic.php?f=13&t=66023
miesci ie w twoim przedziale cenowym tylko żonke upytaj
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 26, 2013 11:50 am 

Mam nadzieje, że nie jest jeszcze za późno...
Drogi Dawidzie (tak mniemam po nazwie używtkownika), nie kupuj tych gówien, jakie wymieniono wcześniej...
Nawet tego super zestawu od Castle'a, za który przepłacisz trzykrotnie.

Kup zestaw z lipolem w HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 150KV.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 1_10_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html

Pamiętaj o karcie programującej, serwie 7-10kg, ladowarce do Lipoli. Jak masz apke z pudła 2.4ghz to moze być.

Sam kupiłem ten zestaw za 150$ i używam go na takiej samej stradzie tc. Prędkości maksymalne dochodzą do 120 km/h (przynajmniej nigdy ci się nie znudzi), a nie tak jak w Castle do 60km\h, przy dobrym wietrze 70km\h :D...

Weź moje zdanie pod uwagę moje zdanie, bo posiadam taki zestaw od prawie roku i nigdy nie miałem problemu z przegrzewaniem się, jakimiś niesprawnościami. Co do podwozia to jest niestety jakaś pomyłka :\.

NIGDY NIE KUPUJ UŻYWANEJ ELEKTRONIKI, BO NIGDY NIE WIESZ CZEGO SIE SPODZIEWAĆ!!!

-Losi Micro-t KIT

PostNapisane: So sty 26, 2013 1:14 pm 

Łukasz_Xmissile napisał(a):
Mam nadzieje, że nie jest jeszcze za późno...
Drogi Dawidzie (tak mniemam po nazwie używtkownika), nie kupuj tych gówien, jakie wymieniono wcześniej...
Nawet tego super zestawu od Castle'a, za który przepłacisz trzykrotnie.

Kup zestaw z lipolem w HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 150KV.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 1_10_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html

Pamiętaj o karcie programującej, serwie 7-10kg, ladowarce do Lipoli. Jak masz apke z pudła 2.4ghz to moze być.

Sam kupiłem ten zestaw za 150$ i używam go na takiej samej stradzie tc. Prędkości maksymalne dochodzą do 120 km/h (przynajmniej nigdy ci się nie znudzi), a nie tak jak w Castle do 60km\h, przy dobrym wietrze 70km\h :D...

Weź moje zdanie pod uwagę moje zdanie, bo posiadam taki zestaw od prawie roku i nigdy nie miałem problemu z przegrzewaniem się, jakimiś niesprawnościami. Co do podwozia to jest niestety jakaś pomyłka :\.

NIGDY NIE KUPUJ UŻYWANEJ ELEKTRONIKI, BO NIGDY NIE WIESZ CZEGO SIE SPODZIEWAĆ!!!

a miał kolega zestaw castle? ze tak twierdzi? predkosci to nie tylko elektronika pamietaj o tym :wink:

PostNapisane: So sty 26, 2013 1:32 pm 

morelo napisał(a):
predkosci to nie tylko elektronika pamietaj o tym

A co, podwozie samo pojedzie? :)

Sklep Hobbyking oferuje elektronike z mniej cenionych i znanych firm, lecz o takich samych osiągach jak elektronika z górnej półki (np Castle). Tak jak w HK możemy kupić super(według mnię) zestaw 9000kv+ i esc 100a za mniej niz 100$, tak też możemy kupić produkt Castle'a o takich samych parametrach 3 razy drożej, tylko że w zielonej obudowie.

Mówiąc, że zestaw Castle'a pojedzie 60km\h miałem na myśli zestaw porównywalny CENOWO do zestawu HK.

-Losi Micro-t KIT

PostNapisane: So sty 26, 2013 2:22 pm 

No chyba przełożenie też jest bardzo istotne ?!
A z drugiej strony gdzie chcesz jeździć 120km/h ?
Kolejne pytanie jak długo to podwozie będzie znosić przeciążenia przy takich prędkościach ?
Na stock-owym przełożeniu ten castle na 3s rozpędzi ten model do ok 70-75 km/h

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So sty 26, 2013 5:38 pm 

morelo napisał(a):
predkosci to nie tylko elektronika pamietaj o tym

A co, podwozie samo pojedzie? :)

Sklep Hobbyking oferuje elektronike z mniej cenionych i znanych firm, lecz o takich samych osiągach jak elektronika z górnej półki (np Castle). Tak jak w HK możemy kupić super(według mnię) zestaw 9000kv+ i esc 100a za mniej niz 100$, tak też możemy kupić produkt Castle'a o takich samych parametrach 3 razy drożej, tylko że w zielonej obudowie.

Mówiąc, że zestaw Castle'a pojedzie 60km\h miałem na myśli zestaw porównywalny CENOWO do zestawu HK.

podwozie samo nie pojedzie tego chyba ci nie musze tłumaczyc :lol:
ale przy odpowiednim przełożeniu mozna podobne predkosci krecic ino gdzie? i po co?

Ralf2107
ci juz zadał kilka pytan o które miałem zapytac wiec zdaj relacje :wink:

no i odp na moje poprzednie pytanie :P

PostNapisane: So sty 26, 2013 8:20 pm 

1. Strada TC z oryginalnym przełożeniem 58\26 z zestawem HK będzie zasówał ponad 150 km\h (z moich obliczeń, należy odjąć opory), dlatego ja mam teraz 64\20 i z obliczeń wynika 105 km\h minus opory.
2. Np. długa polna, rzadko używana asfaltówa, nieczynne lotnisko (np. w Pile 100km od Poznania).
3.W mojej Stradzie nic nie musiałem tuningować, ale mialem tylko problemy z odkręcającymi się śrubami (klej do śrub rozwiązał problem) oraz zębatkami, ale wyszło na to, że najlepiej jeździć na plastikowych.
4. 70 km\h w on-roadzie przy 3s to żaden wyczyn.
5. Castle'a nigdy nie miałem i nie zamierzam mieć, ponieważ w cenie jednego zestawu mogę kupić 3 zestawy z HK(nie żebym coś tu reklamował...).

Co do przełożenia problem tkwi w nadmiernym obciążaniu (przegrzewaniu) regla i silnika. Bo przecież zwykłej szczotce też możemy włożyć przełożenie na 150 km\h, ale tego nie uciągnie :).

-Losi Micro-t KIT

PostNapisane: N sty 27, 2013 9:43 am 

to skoro kolega nie mał Castle to niech sie nie wypowiada za bardzo na ten temat :D ten zestaw jest wart tej ceny i tyle powem
no i zakładamy ze wszyscy maja pod nosem lotniska by krecic 120km/h bo ja na długiej polnej asfaltówne bym nie zaryzykował nawet.
miłej jazdy 120+
pozdrawiam :wink:

PostNapisane: N sty 27, 2013 8:32 pm 

120 km/h dobry wynik,jednak mój losi XXX-S i HB TCX kolegi bez problemu przekraczają 170 km/h w idealnych warunkach (po prostu leżą sobie w bagażniku kiedy jedziemy na tor ).
Nie mam nic przeciwko uzyskiwaniu dużych prędkości na prostej,ale według mnie więcej frajdy daje przejechanie kilku zakrętów czysto i szybko.

PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 10:10 am 

Hmmm, kupilem z uzywanej elektroniki modelarskiej:
- dwie aparatury rccar;
- jedna aparature rcfly;
- trzy silniki zawodnicze;
- 4 odbiorniki rccar;
- cztery zawodnicze serwa rccar;
- autopilota z gps i onscreen display do rcfly fpv.

Jak do tej pory nie zawiodlem sie na osobach od ktorych kupowalem.
Sam sprzedalem dwie apki, 3 serwa, dwa uzbrojone modele i nikt nie narzekal...

Wniosek: Generalizowanie jest oznaka braku rozeznania w temacie, a nie dowodem na to ze ma sie cos ciekawego do powiedzenia...

Robert

PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 10:24 am 

1. Strada TC z oryginalnym przełożeniem 58\26 z zestawem HK będzie zasówał ponad 150 km\h (z moich obliczeń, należy odjąć opory), dlatego ja mam teraz 64\20 i z obliczeń wynika 105 km\h minus opory.
2. Np. długa polna, rzadko używana asfaltówa, nieczynne lotnisko (np. w Pile 100km od Poznania).
3.W mojej Stradzie nic nie musiałem tuningować, ale mialem tylko problemy z odkręcającymi się śrubami (klej do śrub rozwiązał problem) oraz zębatkami, ale wyszło na to, że najlepiej jeździć na plastikowych.
4. 70 km\h w on-roadzie przy 3s to żaden wyczyn.
5. Castle'a nigdy nie miałem i nie zamierzam mieć, ponieważ w cenie jednego zestawu mogę kupić 3 zestawy z HK(nie żebym coś tu reklamował...).

Co do przełożenia problem tkwi w nadmiernym obciążaniu (przegrzewaniu) regla i silnika. Bo przecież zwykłej szczotce też możemy włożyć przełożenie na 150 km\h, ale tego nie uciągnie :).

Powyzej 90km/h to problemy tkwia glownie w trakcji i jakosci nawierzchni. Na papierze to wobie mozna i 300 km/h jechac, w rzeczywistosci chcialbym zobaczyc model strada jadacy 120 km/h na polnej drodze, potwierdzone pomiarem. Pewnie bylby to jego ostatni przejazd.

170km/h? Ciekawe na jakich kolach, drgania zakonczyly by ta jazde juz przy 130km/h nawet jak droga bylaby rowna jak szyba.

Lotnisko, chcialbym zobaczyc model przejezdzajacy 120km/h przez laczenie betonu....

Papier wiele zniesie...

Robert

PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 1:01 pm 

Te 170 km/h to osiąga leżąc w bagażniku ;)

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 6:49 pm 

Panowie na pewno w rejonie polnych dróg nie osiągnie się tak znacznych prędkości.Do tego potrzeba dużego miasta...z wieżowcami. :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2