|
Witam Kupilem najmocniejsze akumulatory z serii tych Turnigo podobnych czyli Zippy 2s 5000mah 40c. Takie pakiety miały już znieść spokojnie Jammina na Mambie. Przy Bashu owszem jest spoko. Silnik minimalnie ciepły, regiel zimny pakiety takze. Jednak jak misgam po torze silnik ma około 70-80st czyli normalka, w reglu wlacza sie wentylator ale nie przegrzewa sie, jednak wszystki styki (sa to goldy 6mm!!) sa gorace, nie raz ciezko jest odpiac Baterie od Regla bo wszystko parzy. Tak samo wtyki regiel-silnik. Co do Baterii to nie sa gorace, ale sa juz odczuwalnie cieple okolo 30-40st. Ale problem jest taki, ze maja po jezdzie troche strukture galaretki, tzn ten metal w srodku staje sie dosyc plastyczny i mozna je wybrzuszac w jedna i druga strone. Mam takich baterii 4 sztuki, a smigam na dwoch na raz. Z kazdymi dzieje sie to samo. Powiedzcie mi prosze, co sie dzieje. Czy to moze byc wina regla/silnika. Rozumiem, ze taki zestaw jest wymagajacy, ale moje baterie maja 200A ciaglego pradu!!. Juz duzo lepszych pakietow na rynku nie ma, sa jakies 50c, ale to juz majatek. Pozdrawiam, i czekam na odpowiedz. P.S jestem teraz w Warszawie, jakby jakis mily modelarz akurat byl w Weekend na miejscu, moze moglby sie ze mna spotkac i wspolnie bysmy doszli w czym problem.
|