|
Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy na tym forum. Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ liczę na Waszą pomoc. Mi zabrakło już pomysłów na rozwiązanie mojego problemu a i google nie pomógł. Ale do rzeczy... Sytuacja jest następująca: Posiadam autko z regulatorem HPI 03058. Ponieważ dotychczasowy pakiet 1100 mAh Ni-MH nie wystarczał na zbyt długą jazdę, zakupiłem pakiet Ni-MH 2500 mAh 7,2V. Niestety po podłączeniu nowego pakietu autko zachowuje się tak, jakby było rozładowane, tzn. ledwo jedzie, szarpie i przy skręconych kołach zwalnia. Oczywiście sprawdziłem napięcie pakietu i wyszło 7.2 V. Podłączyłem go do motorówki i działała prawidłowo. Pomyślałem, że to może kwestia odbiornika, ale sprawdziłem autko na innym odbiorniku i efekt był taki sam. Podłączyłem do niego również pakiet Li-Po 2s 1800 mAh 7,4V i wszystko grało jak należy. Przyznam, że w tym momencie zgłupiałem. Wygląda to tak, jakby regulator nie chciał współpracować akurat z pakietem o największej pojemności. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł, będę wdzięczny za pomoc.
|