piotrekrcc napisał(a):
pamietaj ze sprzedawca wciska tb to co nie idzie po to zeby zarobic skoro te pakiety kosztuja tyle kasy ja tez bym ich nie bral mowie powaznie kup turnigy bedzie taniej
Ja bym brał ten, ponieważ jak kiedyś zapragniesz zmienić napęd np. na bezszczotkę która bedzie miała 120A ciągłego i 160A chwilowego to Ci ten pakiet wystarczy (250A )a jak będziesz miał mniej C to już niekoniecznie. A co do grzania silnika to zmiejszasz temperature poprzez dobór odpowiednich przełożeń (zębatek)
cytat "Wydajność prądową dobiera się do elektroniki jaką mamy w modelu. W skali 1:10 w zupełności wystarczą pakiety 20-30C przy pojemności 5000mah ponieważ większość (o ile nie wszystkie) regulatory mają wydajność poniżej 100A (co w zupełności wystarcza) tak samo jak silniki, przeważnie to 60-80A. W skali 1:8 już minimalna wydajność to 30-40C przy pojemności 5000mah, ponieważ regulatory są przystosowane do ok 150A ciągłego. Silniki też są większe, mocniejsze i z większym zapotrzebowaniem prądowym ok 120A. Przy wyborze pakietu trzeba pamiętać, że wydajność jest uzależniona od pojemności i nawet pakiet z wydajnością 50C przy pojemności 1000mah to tylko 50A." więcej na
http://rcnolimit.pl/lipo.htmlEdit: Sprawdziłem dane regulatora, który jest zamontowany w modelu summit. Regiel ma wydajność 180A ciągłego. Więc brałbym pakiet z jak najwyższym C lepiej mieć zapas niż niedobór.