Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:26 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 22, 2014 8:29 pm 

A ja mogę z czystym sumieniem polecić traxxasa slash. Ja mam model raptor brat zwykłego (odmienna buda) i te modele są poprostu pancerne bo to co przeszly przez ponad rok użytkowania to naprawdę robi wrażenie. Plastiki super, pomimo wiele uderzeń i różne elementy na pełnej prędkości nic nigdy nie pękło, powstało tylko kilka wyżłobień i rys. W moim padł tylko silnik bo dłużej przerwie od jazy. Fakt, że bardzo dbamy (po każdej jeździe rozbiórka ruchomych elementów i czyszczenie a co jakiś czas rozbiórka do zera czyszczenie i smarowanie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 23, 2014 5:01 am 

Znowu widzę post w którym jest polecany traxxas, a pod koniec piękne sformułowanie że jednak coś padło.
Dlaczego w moich modelach nic nie "pada"? Na dodatek ja nie dbam tak o model jak wyżej wspomniane.

PostNapisane: Śr kwi 23, 2014 6:37 am 

Cytuj:
Fakt, że bardzo dbamy (po każdej jeździe rozbiórka ruchomych elementów i czyszczenie a co jakiś czas rozbiórka do zera czyszczenie i smarowanie

Chciałbym mieć tyle zacięcia...
Swojego dużego tragussa jeszcze wcale nie czyscilem....A nie, raz mu koła lekko prysznicem potraktowałem, bo błoto przyschło zbytnio :)

Z drugiej strony, staram się nie jeździć po błocie i syfie, zwłaszcza, że regiel not-waterproof

PostNapisane: Śr kwi 23, 2014 7:05 am 

Michał wydaje mi się, że silnik mogła wykończyć jazda po deszczy po której nie miałem dość długo jak osuszyć silnik a następnie ten długi postuj. Można gdybać teraz ale generalnie to raczej moja zasługa
A co do czyszczenia to po jeździe po suchym gdzie tylko pyli to serwis trwa średnio 40-60 minut natomiast gdy jest błoto to rozbiurka do zera i nawet 240 minut z życia mniej. Dodam że śruby i gwinty pomimo ciągłego rozkręcania dalej są ok

PostNapisane: Śr kwi 23, 2014 1:09 pm 

To i ja dodam swoje 3 grosze. Na 1 model można brać Maverick Strada MT Evo S. Używkę można dorwać w rozsądnych pieniądzach, często ze wstawkami alu/ stal. Jeden tylko warunek, nie skakać tym bo będzie bida. Miałem kilka strad, i tak długo jak się jeździło po płaskim terenie to nawet bez zbędnego szczypania nic się nie psuło. Jednak jak się wypadnie na tor z hopami to ciężko 1 pakiet wyjeździć bez awarii :(

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 10:16 am 

zadnych maverickow ani traxxasow \

to sa zabawki a nie modele . no chyba ze pseudo modele . zdecydowanie lepiej kupic uzywane podwozie 1:8 buggy lub truggy i wpakowac mu konwersje z katownika i tanie combo + 4si mamy spokoj

a nie modele na panewkach albocale na plastiku :)

taxxasem kiedy nie pojdziesz jezdzic to cos padnie o mavericku juz nie wspomne

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 11:48 am 

torque3 napisz konkretnie jaki dobry model Ty byś polecał RTR do 1200zł?
Przypominam że dyskusja toczy się o kwotę do 600zł, jak "dozbiera" to 1200zł.
Dyskusja jaka każda inna na tym forum, czy ktoś szuka modelu do 300zł czy do 3000zł zawsze znajdzie się ktoś kto napisze "dozbieraj do ..." albo "nie kupuj strady, himoto, reely, traxxasa, hpi, vrx itp. bo to badziewie" Sorry jak kogoś uraziłem ale taka prawda, jeśli jeszcze jakieś modele dopisać do "nie kupuj" to proszę o info
Ustawiłbym to sobie do podpisu ale niestety jest limit tylko do 150 znaków

Reely Carbon Fighter BL 1:10
inne: Ansmann Carson Jamara Kyosho Reely TeamC Traxxas Tamiya

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 4:15 pm 

Reely8 napisał(a):
Dyskusja jaka każda inna na tym forum, czy ktoś szuka modelu do 300zł czy do 3000zł zawsze znajdzie się ktoś kto napisze "dozbieraj do ..." albo "nie kupuj strady, himoto, reely, traxxasa, hpi, vrx itp. bo to badziewie" Sorry jak kogoś uraziłem ale taka prawda, jeśli jeszcze jakieś modele dopisać do "nie kupuj" to proszę o info

jezeli ktos lubi pakowacpieniadze wmodelektore niejezdzato proszebardzo :) ja juz mialem troche sprzetu i z moich obserwacji wynika ze te modele tanie to buble i tyle

reely robi tylko dobre kola jak dla mnie :) modele na panewkach to pomylka

traxxas to zabawki a nie prawdziwe modele kupa plastiku i tyle

dobre modele to mugen asso losi ofna etc :)
jak pisalem lepiej kupic uzywane podwozie spaliny za300zł nastalowychzebatkachi wrzucu combo za 300 zł do egolipol apka tania i napewno wiecej pojezdzi niz maverick strada :)

ja swojego hypera st pro uzywke kupilem za 600 zł wiec mozna;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 4:47 pm 

Kolego torque a czy ty jesteś z polakiem?

Wyklikane przy pomocy Tapatalk i GT-N8000

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 8:19 pm 

Cytuj:

No ale co mamy powiedziec, skoro to takie hobby gdzie na start trzeba miec ok. 2000 na sam model, zeby to jakos sie sprawowalo. Mozemy polecic "kup ten model za 800 zl to rozsypie ci sie to i to, a jak kupisz tamten model za 1100 to rozsypie sie to i to".
Moze zatem sam bedziesz laskaw polecic dobry model np HPI - tak przeciez popularna w PL marka - z czystym sumieniem?

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 8:57 pm 

2000 zl na sam model, moim zdaniem trochę za dużo. Przy odrobinie zaangażowania można złożyć coś w miarę dobrego do 1200 zł. Mówię o 1/10, nowe podwozie np. b4 FT 400 zł, elektronika 800 zł i powinno być coś co nie zawiedzie po krótkim czasie :)

PostNapisane: Cz kwi 24, 2014 9:35 pm 

torque3 moim zdaniem przesadzasz bo naprawdę Traxxas Slash (nie wypowiem się o innych modelach bo ich nie miałem) jest naprawdę mega wytrzymały bo to co on przeżył to nie wiem jak trzeba być ułomnym żeby coś w nim połamać. Ogromne skoki na torze Four Cross w Szczawnie Zdrój:
http://www.youtube.com/watch?v=ReAIt4tlL3Y (film nawet połowy rozmiarów skoków nie oddaje) i modele nie naruszone, pomijam uderzenie z pełną prędkością w pustak wielkości modelu który zdecydowanie przesunął się po kontakcie a na modelu śladów brak, uderzenia podwoziem, wahaczami i innymi elementami tak że model podbijało na pół metra w powietrze również nie robiło na nim wrażenia więc nie pisz że to śmietnik i byle skok go zniszczy. Dodatkowo nowy RTR kosztuje 1000 zł i jest moim zdaniem wart jest tych pieniędzy, a nie ujeżdżany model po niewiadomo jakich przejściach. Nie każdy potrzebuje modelu za worek pieniędzy dla zawodników a ten model dla osoby która chce pojeździć dla przyjemności i nie martwić się o to że model przy jakimś uderzeniu się rozpadnie nadaje się idealnie.
Obrazek
zobaczcie jak wygięło się koło i zawias i nic nie pękło, a takich kraks było dziesiątkiObrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: So kwi 26, 2014 3:21 pm 

Plastiki w traxxasach są gówniane panie Krysztal666. Wiem, bo mam porównanie i doświadczenie. Chociaż nie mowie ze slash to gówno, jakbyś znalazł w stanie prawie idealnym rtra za 600zł to jeszcze mozna się zastanowić.
@Topic Tak jak mówiłem dozbieraj, a jak koniecznie chcesz wydać kase to za te pare stówek kup używane podwozie buggy 1/8(kazde bdzie lepsze od traxxasow i hpi moze poza chinczykami i to tez bym sie zastanawial), i zbieraj na elektryke.

PostNapisane: Cz maja 01, 2014 9:56 pm 

Doceniam to że się wypowiadacie o różnych modelach, jakie one są. Krysztal666 - fotki fajne, ale ja nie miałbym zamiaru aż tak "latać'. Przynajmniej narazie. Ale jak tak czytam te wypowiedzi to dochodzę do wniosku że chyba będzie lepiej tą kase zainwestować w prawdziwy samochód i raz na jakiś czas nim pojeździć...
Piszecie że ta firma to gówno, tamta to szmelc itd.
Fakt, nie znam się na firmach, modelach, częściach... Może ktoś na mnie na to naskoczy z krzykiem, ale dochodzę do wniosku ze każdy z tych którzy się wypowiadali jeżdżą gównianymi modelami. Jak macie odmienne zdanie to przeanalizujcie sobie wszystkie wypowiedzi!! Jeden mówi że HPI to dobra firma a drugi ze to ścierwo etc.

I takim właśnie sposobem dochodzę do tego że skoro każda firma jest zła lub gówniana to dam sobie spokój z kupnem RC-ka bo i tak pewnie kupie jakieś gówno. Możecie teraz osądzać jak sobie chcecie ale swój rozum ma i to wszystko widać w postach.
Więc doszedłem do wniosku że raczej nie będe kupował niczego, skoro wszystko jest i tak złe...
Ale mimo to dzięki za fatygę przy pisaniu swoich wypowiedzi.

PostNapisane: Pt maja 02, 2014 7:52 am 

Może każda firma to "gówno" nie wiem, ale większość modeli i tak będzie dawać frajdę :lol:
Ja posiadałem chyba najgorszy "model" HSP troian ale i tak jestem zadowolony że go miałem, ponieważ poznałem budowę itp.
Pamiętaj, żaden model nie jest idealny. W jednym elektronika jest do kitu w innym przeniesienie napędu. Zaś w innym cena :) .
Zawsze wszystko można wzmocnić lub zmienić, dać aluminium, inną elektronikę. Jak się lubi grzebać to nie ma z tym żadnego problemu :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona