Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 1:24 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 25, 2005 10:35 pm 
Administrator forum

Robercie, na poczatek ustosunkuje sie do Twoich wypowiedzi:

Nie sędziowie maja być zainteresowani tym żeby zawodnik miał kwarce w porządku tylko sam ZAWODNIK. Nie po to są podawane rozpiski grup ze zgłaszanymi kwarcami żeby nie można było sprawdzić i dopasować kwarców. Rozumiem w eliminacjach - są po to aby dograć wszystko przed finałami (oprócz oczywiście walki o jak najlepszy wynik). Każdy z zawodników sprawdza kikakrotnie kwarce - czy nie ma konfliktu z innymi.

Mam pytanie do Ciebie: w finałach Twój syn startował z numerem wyższym niz zawodnik z którym miał konflikt? Jeżeli tak to on powinien dopilnować aby nie było konfliktu z Tobą, a Ty powinieneś wpisać długopisem na listę finałową wywieszoną, przy nazwisku syna (skreślić stare kwarce) jego nowe kwarce.

Powtórka biegu nie wchodzi w rachubę. I widzisz, to że zawodnika zdjęto z pomostu - tu jest aspekt wychowawczy typowo modelarski: zarówno ten zawodnik jak i jego opiekun czegoś się nauczyli. Będą wiedzieć że kwarce trzeba ZAWSZE sprawdzać - samo sie to nie zrobi.

Masz rację - to że póściłeś syna samego do sędziów to tylko i wyłacznie Twoja wina jako opiekuna. Będąc z synem (innym zawodnikiem) na zawodach MUSISZ sam zadbać o wiele rzeczy.

Co do sprawy Maćka w Tarnowie:

Sędziowie nie patrzą na niego jak na Maćka Litwina - lecz jak na zawodnika, który swoim spóźnieniem opóźniłby całe zawody. I decyzja sędziów była jak najbardziej słuszna. Nie po to rozpisuje się 5 kolejek jazdy eliminacyjnej żeby przez jednego spóźnialskiego (zresztą z miasta w którym są zawody) opóźniać rozpoczęcie eliminacji 70 zawodnikom.

A teraz Maćku do Ciebie słów kilka:

1. Ciesz się że w pierwszych zawodach w Tarnowie nikt Cię nie zdyskwalifikował. Spytasz za co? To ci odpowiem: Za rzucanie bluzgamni z pomostu do zawodników startujących z Tobą w jednym biegu.

2. Tłumaczenie że niebyłes w stanie przyjść w piatek lub wcześniej w sobotę z powodu "nie bycia w stanie" czyt. zapiłem - guzik to kogokolwiek obchodzi. Albo idziesz na impreze i nie jestes w stanie - albo jeździsz na zawodach. To był TYLKO i WYŁACZNIE Twój wybór.
To że nie jesteś w stanie w wieku juniora to inna para kaloszy. Dla mnie takie tłumaczenie sie jeszcze na forum to wstyd, a już mieszanie w to p. Bernadego - to już zakrawa na kpinę.

Tyle w temacie.

Na koniec rada dla naszego młodego pokolenia: NIE BRAC POD ŻADNYM POZOREM MAĆKA ZACHOWANIA JAKO WZORCA DO NAŚLADOWANIA.

Sorki Maćku - sprawę trzeba było w ten sposób wyjaśnić.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 25, 2005 10:54 pm 

Otoz to, marek bardzo dobrze to ujales. PANOWIE TO SA ZAWODY !!! i nikt nie bedzie tu nikogo traktowal poblazliwie lub przez jedna osobe nie beda opozniane cale zawody nawet jezeli mialoby to byc 10 minut. Niestety reguly sa sztywne i takie powinny pozostac. I bardzo nie ladnie obarczac kogos innego wina za to ze sie spoznilo na zawody i nie zostalo sie wpisanym na liste. I wedlug mnie zadna sympatia czy antypatia czy inne uklady NIE MIALY TU MIEJSCA !!!

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 25, 2005 10:59 pm 

Witam.

Marku ja właśnie na tych rozpiskach sprawdzałem kwarce przed zakupem, i tam nie było informacji o tym, że ktoś wcześniej również zmienił kwarce. Stąd powstał problem i to moim zdaniem jest wina sędziów. To oni, jak podobno stoi w regulaminie, są za te rozpiski odpowiedzialni i po dniu eliminacji ( kiedy mieli je zgłoszone przez Tego zawodnika) , przed finałami powinni zamieścić tam stosowną informację o zmianie kwarcy przez Tego zawodnika . Natomiast jeśli tego nie zrobili wina leży po ich , nie po mojej stronie.

Znam przepis , że to zawodnik niżej sklasyfikowany, w przypadku konfliktu kwarców powinien je zmienić, i to właśnie chciałem zrobić, lecz na liście nie było informacji , o zmianie kwarcy przez tego zawodnika.
Sprawdzając listę, kupiłem kwarce, których na tej liście nie było.

Pozdrawiam

Robert Goś

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Robercie, na poczatek ustosunkuje sie do Twoich wypowiedzi:

Nie sędziowie maja być zainteresowani tym żeby zawodnik miał kwarce w porządku tylko sam ZAWODNIK. Nie po to są podawane rozpiski grup ze zgłaszanymi kwarcami żeby nie można było sprawdzić i dopasować kwarców. Rozumiem w eliminacjach - są po to aby dograć wszystko przed finałami (oprócz oczywiście walki o jak najlepszy wynik). Każdy z zawodników sprawdza kikakrotnie kwarce - czy nie ma konfliktu z innymi.

Mam pytanie do Ciebie: w finałach Twój syn startował z numerem wyższym niz zawodnik z którym miał konflikt? Jeżeli tak to on powinien dopilnować aby nie było konfliktu z Tobą, a Ty powinieneś wpisać długopisem na listę finałową wywieszoną, przy nazwisku syna (skreślić stare kwarce) jego nowe kwarce.

Powtórka biegu nie wchodzi w rachubę. I widzisz, to że zawodnika zdjęto z pomostu - tu jest aspekt wychowawczy typowo modelarski: zarówno ten zawodnik jak i jego opiekun czegoś się nauczyli. Będą wiedzieć że kwarce trzeba ZAWSZE sprawdzać - samo sie to nie zrobi.

Masz rację - to że póściłeś syna samego do sędziów to tylko i wyłacznie Twoja wina jako opiekuna. Będąc z synem (innym zawodnikiem) na zawodach MUSISZ sam zadbać o wiele rzeczy.

Co do sprawy Maćka w Tarnowie:

Sędziowie nie patrzą na niego jak na Maćka Litwina - lecz jak na zawodnika, który swoim spóźnieniem opóźniłby całe zawody. I decyzja sędziów była jak najbardziej słuszna. Nie po to rozpisuje się 5 kolejek jazdy eliminacyjnej żeby przez jednego spóźnialskiego (zresztą z miasta w którym są zawody) opóźniać rozpoczęcie eliminacji 70 zawodnikom.

A teraz Maćku do Ciebie słów kilka:

1. Ciesz się że w pierwszych zawodach w Tarnowie nikt Cię nie zdyskwalifikował. Spytasz za co? To ci odpowiem: Za rzucanie bluzgamni z pomostu do zawodników startujących z Tobą w jednym biegu.

2. Tłumaczenie że niebyłes w stanie przyjść w piatek lub wcześniej w sobotę z powodu "nie bycia w stanie" czyt. zapiłem - guzik to kogokolwiek obchodzi. Albo idziesz na impreze i nie jestes w stanie - albo jeździsz na zawodach. To był TYLKO i WYŁACZNIE Twój wybór.
To że nie jesteś w stanie w wieku juniora to inna para kaloszy. Dla mnie takie tłumaczenie sie jeszcze na forum to wstyd, a już mieszanie w to p. Bernadego - to już zakrawa na kpinę.

Tyle w temacie.

Na koniec rada dla naszego młodego pokolenia: NIE BRAC POD ŻADNYM POZOREM MAĆKA ZACHOWANIA JAKO WZORCA DO NAŚLADOWANIA.

Sorki Maćku - sprawę trzeba było w ten sposób wyjaśnić.

Tytuł: .
PostNapisane: Pt mar 25, 2005 11:04 pm 

Hmm widzę, że dyskusja sie rozwinęła, postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

Maciek na pewno spora część winy leży po Twojej stronie, ponieważ spóźniłeś się na zawody, a tłumaczenie się (ja przynajmniej tak tę aluzję rozumiem) imprezką tylko Cię obciąża.

Z drugiej strony jednak patrząc na przestrzeni kilku zawodów zaobserwowałem pewną sytuację. Otóż rozpoczyna się eliminacja, sędzia wyczytuje zawodników i nagle okazuję się (któryś z zawodników krzyknął), że jednego ze startujących nie ma. W porządku, zawodnik zostaje skreślony z listy. Jednak na tej liście był, mimo że nie pojawił sie wogóle na zawodach. Wydaje mi się, że Maciek skoro zgłosił się w terminie powinien być brany od początku pod uwagę, a to wyglądało tak, jakby wogóle sie nie zgłosił. Być może jednak listy oparte zostały na podstawie zawodników, którzy uregulowali opłaty startowe.

Wydaje mi się, że powinno być jasno powiedziane kiedy (to znaczy czy nie regulując opłaty, spóźniając się) zawodnik zostaje skreślony z listy.

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 25, 2005 11:58 pm 

Jescze jedno :-)

Robert Goś napisał(a):
Witam dziś drugi raz wszystkich.

...Jeśli jest tak, jak sugeruje Maciek, Uważam , iż ta osoba powinna być odsunięta od sędziowania, a jego syn powinien mieć anulowany wynik z Tarnowa. ....

Wydaje mi się, że pomysł ten jest bezsensowny przecież idąc pana rozumowaniem Jakuba traktujemy jako ZAWODNIKA więc dlaczego jego wynik ma być anulowany? W takim razie należałoby anulować wyniki wszystkich zawodników z Top Stocka.

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 12:35 am 

Robert Goś napisał:
Cytuj:
Tak może być, lecz nie musi. Znamy stanowisko Maćka Litwina...

Morze moj wynik tez powinien zostac anulowany, przeciez dobrze sie znam z sedziami :)

Duzo sie pisze na tym forum jak to Czesi czy Slowacy czy Niemcy itd. maja dobrze na zawodach, ze wszystko odbywa sie jak w zegarku szwajcarskim.

U nas na zawody trafia spozniony ( pijany ) LITWIN i jest zdziwiony ze zawody ruszyly bez niego :!: :!:
Przeciez powini sedziowie przedluzyc start zawodow dla JEDNEGO nie pelnoletniego pijanego zawodnika ktory przeciez nie mogl trafic na tor wczesniej bo mieszka za daleko.
Od samego rana sedziowie i organizator mowili ze ci co nie zapalca startowego PRZED zawodami nie zostana dopuszczeni do startu.

Łatwo jest zwalac wine na kogos innego, ale sedzia nie jest od tego zeby KAZDEGO zawodnika za raczke przeprowadzic przez cale zawody. Problemy z kwarcami rozwiazuja ze soba sami zawodnicy.
Dzieki sprawnemu prowadzeniu zawodow przez naszych sedziow udalo sie w polsce poraz PIERWSZY przeprowadzic 5 rund eliminacyjnych, WIELKIE BRAWA DLA SEDZIOW.

Jezeli natomiast paczyli by przez palce to rozegrano by tylko 3 rundy :(

Pijany zawodnik przychodzi na tor spozniony i oczekuje ze dla niego sedziowie opoznia start zawodow, a wtym czasie okolo 70 zawodnikow jest gotowych do startu.
I na dodatek jest na tyle bez szczelny żeby napisać ze zrobiono to specjalnie bo był konkurencja dla kogoś innego.

Ostatnio edytowano So mar 26, 2005 12:39 am przez ROJNA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 12:36 am 

to mógł byc powód ale nie musiał! to tylko aluzja... i nie sadze abysmy sie dowiedzieli prawdy... niestety....

Chciałbym powiedziec jeszcze raz iż, Pan Tadeusz jest dla mnie autorytetem i szanuje go a to co napisałem było poprostu aluzją na ten temat.

powtarzam mogło tak byc ale nie musiało.

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:29 am 

LOL !!
Grzesiu po pierwsze nie byłem pijany, po drugie od pewnego czasu udaje sie rozegrac 5 rund eliminacyjnych
Twój post pozostawie bez komentarza lol

Abit IC7-G
512 ddr

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:37 am 

tak a w zgierzu sędziowie sie spóźnili.... im to nie robiło problemu nie? :/

Abit IC7-G
512 ddr

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:39 am 
Raflee

nie mogles tego wszystkiego naspaic w 1 poscie :)?

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 1:44 am 

SOrki tak wyszlo :P

Abit IC7-G
512 ddr

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 8:27 am 

Jonasz Słomka napisał(a):
Jescze jedno :-)

Robert Goś napisał(a):
Witam dziś drugi raz wszystkich.

...Jeśli jest tak, jak sugeruje Maciek, Uważam , iż ta osoba powinna być odsunięta od sędziowania, a jego syn powinien mieć anulowany wynik z Tarnowa. ....

Wydaje mi się, że pomysł ten jest bezsensowny przecież idąc pana rozumowaniem Jakuba traktujemy jako ZAWODNIKA więc dlaczego jego wynik ma być anulowany? W takim razie należałoby anulować wyniki wszystkich zawodników z Top Stocka.

Witam wszystkich

Jonasz , mam prośbę jaśli zabierasz głos w dyskusji i donosisz się do mojej wypowiedzi , pokaż i odnieś się do niej w całości.
Zamieszczony przez Ciebie cytat trochę wypacza moją całą wypowiedź.

O to samo proszę również Rojnę , (niestety nie wiem jak ma na imię).

Sens tej wypowiedzi był następujący :
Na sugestię Maćka Litwina ( nota bene: uważam , że nie jest właściwe zachowanie, które było z jego strony dzień przed zawodami. I wpełni zgadzam się z wypowiedziami kolegów w tej sprawie), poprosiłem o wypowiedź w tej sprawie p. Bernadego. (Wczoraj wieczorem , widziałem, iż był zalogowany na RC i jestem zaskoczony, iż nie zabrał głosu w dyskusji.).
Natomiast druga częśc mojej wypowiedzi dotyczyła sytuacji, gdyby okazało się, że Maciek Litwin, w swoich sugestiach, ma rację ( lecz, aby to ocenić jest potrzebna wypowiedź drugiej strony , w tym przypadku p. Bernadego) .
Natoniast Jakub jak najbardziej jest zawodnikiem, a jego ojciec sędzią. I właśnie dlatego, zanim podejmie decyzję ( w tym przypadku, w grupie w której startuje jego syn) powinien zastanowić się nad kwestiami, o których min. dyskutujemy na Tym forum.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 8:43 am 

panowie mam goraca prosbe, zachowujmy sie jak normalni ludzie i nie miszajmy w to innych spraw. Proba wmieszania w to jeszcze Pana Bernadego i jego syna jest juz dla mnie ciosem ponizej pasa i jest dla mnie szczytem beszczelnosci na prawde. Sam osobiscie znam tez sedziow, bardzo czesto jeden jezdzi bez posrednio ze mna na zawody itd i nie zdazylo sie zeby z tego powodu ktos mnie traktowal bardziej poblazliwie. Na zawodach to sa sedziowie i jak cos przeskrobie to od razu dostaje reprymende. Dlatego jeszcze raz powtarzam to bardzo brzydkie zachowanie mieszania w to jakichs ukladow dot. Pana Bernadego i jego syna. Tyle

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 9:13 am 

Maćku przychodząc spóźniony na zawody czego sie spodziewałeś? Fanfarów i kwiatów?. I czemu piszesz, że inny zawodnik zostałby potraktowany inaczej? Przecież tego nie wiemy i pewnie sie nie dowiemy bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś kto przejeżdża kilka set kilometrów (np.ja) przychodził spóźniony na zawody. Rozumiem, że mogą być przyczyny nie zależne od ciebie (ale z tego co czytam to jednak były zależne), ale od czego jest telefon. Gdybym to ja miał sie spóźnić to pierwsze co bym zrobił to zadzwonił np. do Maćka B. i powiedział mu, żeby przekazał sędziom że sie moge się troche spóźnić, ale bede na zawodach i żeby jak może zapłacił za mnie wpisowe. Wątpie żeby sędziowie w tej sytuacji nie dopuścili mnie do zawdów. To, że z tobą sie tak stało świadczy tylko o braku profesjonalizmu z twojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 26, 2005 10:06 am 

Zawody w Tarnowie były 4 zawodami dla mojego syna.Nie mieliśmy nigdy żadnych problemów.Do Tarnowa jest z Wrocławia około 360 km.Zdążyliśmy na czas.Nie wpłaciliśmy pieniędzy na czas,ale na miejscu zdążyliśmy w czasie.Do pierwszego biegu mój syn ponieważ miał nową budę zapomniał zrobić otworu na pchełkę,konsekwencją było że nie pojechał .Też mógłbym prosić o chwilowe wstrzymanie startu ale tego nie zrobiłem bo modelarstwo ma wychowywać i uczyć.Tłumaczenie że się było w piątek nie wstanie przeraża mnie,"bluzgi" z podestu też czy o to chodzi.Ja za takie zachowanie zdyskwalifikowałbym zawodnika przynajmniej na kilka eliminacji.
Co do kwarcy, kwarce zgłoszone obowiązują i koniec.Przyszedł do nas w Tarnowie Ukrainiec i kazał nam zmienić bo oni mieli takie same.Zgłosiłem to sędziemu i nie było problemu (problem miał Ukrainiec),a kupowanie kwarcy w ostatniej chwili wprowadza zamęt.
Dowód na brak doświadczenia jest też taki że problemy twożą nowicjusze,a Maciek wstydził by się "walczyć" z młodzikiem Kubą.Przecież klasyfikacja jest osobna dla każdej grupy wiekowej

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona