Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:53 am

Czy jesteś za PRZESUNIĘCIEM forum "Informacje o zawodach" do działu dla Zawodników?
Ankieta wygasła Wt lut 15, 2005 9:13 am
TAK (dlaczego? - prosimy o uzasadnienie głosu) 50%  50%  [ 3 ]
NIE (dlaczego? - prosimy również o uzasadnienie głosu) 0%  0%  [ 0 ]
Jestem za stworzeniem osobnego forum poświęconego zawodom, bez przesuwania obecnego forum "Informacje o zawodach" do działu dla Zawodników 50%  50%  [ 3 ]
Liczba głosów : 6
Autor
PostNapisane: Wt lut 08, 2005 9:13 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Marek,
Nie wiem czy się koledzy zgodzą ale wydaje mi się,
że brakuje sekcji Oceny odbytych imprez lub Oceny Zawodów - choćby po to, żeby forum było uporządkowane...

wczoraj, zanim jeszcze Sławku napisałeś tego posta dyskutowaliśmy z Markiem o przesunięciu forum "Informacje o zawodach" do działu dla zawodników - są poważne argumenty ZA:

1. Zawody są dla Zawodników, więc nikt bardziej niż oni nie jest zainteresowany informacjami o zawodach,

2. Obecnie forum "Informacje o zawodach" ma charakter wyłącznie tablicy ogłoszeń z informacjami o datach poszczególnych zawodów, a dobrze byłoby, żeby jego charakter się nieco zmienił - w tym forum można byłoby np. również dzielić się wrażeniami z poszczególnych imprez, czego obecnie brakuje - zawody w Tarnowie się odbyły i ....cisza... żadnych komentarzy, żadnych uwag, a przydałoby się, żeby uczestnicy podzielili sie swoimi wrażeniami, dzięki temu organizatorzy wiedzieliby co było OK, a co należałoby poprawić...

Jest też argument PRZECIW:

1. gdzie o zawodach mogliby pisać użytkownicy forum nie będący Zawodnikami (Forumowicze i Nowicjusze). Jeśli chodzi o Nowicjuszy, to i tak nie mogli oni pisać na forum "Informacje o zawodach" (nie mają takich uprawnień - dla nich odpowiednim miejscem do poruszania tego typu tematów byłoby forum "Jak zacząć?". W przypadku Forumowiczów miejscem takim mogłoby być forum "Dowolne tematy o wszystkim" lub "Spotkania" (wydaje mi się z resztą, że ktoś, kto jest na tyle długo na forum, aby mieć status Forumowicza, miał już wystarczająco dużo czasu żeby wziąć udział w jakichś zawodach i to, że tego nie zrobił wynika zapewne z faktu, że nie jest po prostu zainteresowany tą formą spotkań modelarskich - więc forum "Informacje o zawodach" nie specjalnie go interesuje - świadczy o tym m.in. to, że na tym forum wypowiadali się dotychczas głównie ci, którzy w zawodach biorą udział...

Jest też trzecia opcja - stworzenie nowego forum poświęconego zawodom w dziale dla zawodników, bez przesuwania obecnego - dzięki temu "i wilk byłby syty i owca cała" :wink: ale takie rozwiązanie oznacza dołożenie kolejnego forum, a już mamy ich na tyle dużo, że niektórzy rzadziej je odwiedzający użytkownicy mają problemy z połapaniem się co gdzie jest...

Stąd pytanie do Was, Zawodników - czy chcielibyście, aby forum "Informacje o zawodach" zostało przeniesione do działu dla zawodników? W końcu ten dział jest dla Was i Wasze opinie są bardzo ważne!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 08, 2005 10:10 pm 

Rafał,
uważam, że Forum jest po to aby je modyfikować i optymalizować pod kątem funkcjonalności, ale w tym przypadku...
Szkoda Ziomkom odbierać to z czego już korzystali i mają.
Jestem za trzecią opcją - ale to jest tylko moje skromne zdanie.

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 4:07 pm 
Raflee

Wedlug mnie lepiej stworzyc dzial w ktorym bedzie sie pisalo o zbizajacych sie imprezach (uwagi dla zawodnikow itp.) i jeszcze jeden, lub wpisanie w temacie tego 1 oceny odbytych imprez - wedlug mnie to takze by sie przydalo... kazdy moglby napsiac co mu sie podobalo, a co nie... - mozna popsrotu stworzyc dzial w "naszym kaciku" "Zawody" a w opisie dzialu napsaic Informacie o zblizajachych sie i ocena odbytych... :) a w srodu prostu robiloby sie temat np.: Data - Miejscowosc i kazdy kto byl, lub zamierzalby byc moglby sobie poczytac :)