Odpowiedzi:
1)Jakby się ktoś pytał, to Modelarstwem RC (tak bardziej na poważnie) zajmuję się od niedawna- odkąd kupiłem mój pierwszy samochód (Summit VXL). Stwierdziłem że można by spróbować swoich sił w jakiejś konkretnej rywalizacji, więc pomyślałem o zawodach. Zapytałem o Traxxasa Rally z kilku powodów:
1- DOSTĘP DO CZĘŚCI- sklep z RC mam o rzut beretem od domu.
2- Traxxasy wydają się mocne- już 4 miechy katuje Summitka i jak dotąd wymieniłem tylko sprzęgło i łożyska.
Poza nawiasem- w grę, z powodu dostępności części, wchodzą jeszcze Team Losi i GS Racing.
2)Jeszcze nie rozpatrywałem jakie zawody mam najbliżej, ale z tego co wiem bardziej popularne są klasy 1/10 niż micro. Poza rtm on-road mam niedaleko jeden tor (Ruda Śląska) a i na torze kartingowym w Sosnowcu można jakby co pośmigać (w ramach treningu).
3) Powiedzmy że środki są sprawą drugorzędną (nie są jednak nieograniczone), jednak nie chcę kupować używki.
4) Ładowarkę będę kupował w okolicach wakacji, części zamienne podstawowe dopiero jak jakieś autko zakupię... a o reszcie nie mam pojęcia.
5) Wydaje mi się, że zakup GS Racing VISION EVO
http://www.rc4max.com/gs_racing_-_visio ... 22498.html pozwoliłby na start w kategorii E-10 modified.
6) Trochę pomogła, jednak do pełni satysfakcji potrzeba mi jeszcze trochę informacji.
A startować mam zamiar nie wcześniej niż w przyszłym roku (kiedy skompletuję sprzęt).