Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 12:55 am

Autor
PostNapisane: Cz lut 16, 2012 8:20 pm 

Witam niedawno kupiłem Subaru BYCMO z tej gazetki radio control używane . Samochodzik przyszedł podłączyłem i skręcał lewo , prawo , wcisnąłem do tyłu żeby jechał i jechał gdy chciałem do przodu on dalej do tyłu . Wyłączyłem go , stwierdziłem ze może za słabo naładowany pakiet i dla tego cos jest nie tak. Następnego dnia włączyłem z naładowanym pakietem i nic samochodzik nie reaguje na nic i tu moje pytanie co jest nie tak ??
Wiem ze serwa są sprawne , regulator tez , wydaje mi sie ze to odbiornik albo nadajnik . Jeśli odbiornik to jaki mam kupić ;
http://allegro.pl/odbiornik-27mhz-am-2- ... 05478.html
lub
http://allegro.pl/odbiornik-monza-pro-2 ... 02705.html

Mój model jest w 100% oryginalny ( aparatura,odbiornik,nadajnik,serwa,regulator mechaniczny ) są firmy BYCMO ...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 16, 2012 10:48 pm 

Gorzej wybrać nie mogłeś...ale jeśli już to.Jeśli jest regulator mechaniczny to jest sterowany serwem.Jeśli serwo od regulatora działa w dwie strony to znaczy,że odbiornik jest dobry.Możesz to jeszcze sprawdzić podłączając serwo skrętu w kanał gazu i jeśli chodzi pod sterowaniem gazem to znaczy że z odbiornikiem jest wszystko ok.Zamień kabelki na silniku i model będzie jechał do przodu.Nie znam tego regulatora i nie wiem czy ma dwa kierunki.Osobiście uważam,że "pies jest pogrzebany" w regulatorze.Może być cięgno z serwa żle ustawione.Talerzyk regulatora musi chodzić raz w jedną stronę raz w drugą,bo oprócz zmiany prędkości musi "przerzucać bieguny zasilania silnika.

PostNapisane: Wt lut 21, 2012 10:33 pm 

Dzieki za pomoc , odbiornik juz załozony i wszystko działa ;) Samochodzik moze nie najlepszy ale taki wybrałem bo zawsze mi sie marzył i powiedziałem sobie ze '' kiedys bede go miał '' , i mam ...

Mam następne pytanie posiadam w nim mocowanie kół na hex ale mój hex jest zamały , co mam zrobić zeby go powiekszyc zeby miec standard i wszystkie koła pasowały ??

PostNapisane: Wt lut 21, 2012 10:50 pm 

Musiałbyś porównać heksy od innych modeli.Ważna jest średnica ośki i kołek.Nie wiem jak są mocowane heksy w Twoim modelu.Podeślij zdjęcie.
Powiększyć się nie da tak łatwo.

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 12:07 am 

Nie ma problemu -przerabiałem to. Tam są hexy 10mm, kup standardowe 12mm, będziesz musiał delikatnie rozwiercić otwór , chociaż jak mocno wciśniesz to też wejdą, tylko uważaj bo mogą pęknąć, więc kup kilka więcej - to tanie rzeczy.

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 12:09 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Musiałbyś porównać heksy od innych modeli.Ważna jest średnica ośki i kołek.Nie wiem jak są mocowane heksy w Twoim modelu.Podeślij zdjęcie.
Powiększyć się nie da tak łatwo.

Mój hex ma 10mm a chciał bym zeby miał 12mm ... Hex wygląda identycznie tylko jest mniejszy ... myslałem zeby jakos cos dokleic ale nie wiem po bokach czy co ??

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 12:10 am 

PiotrPP napisał(a):
Nie ma problemu -przerabiałem to. Tam są hexy 10mm, kup standardowe 12mm, będziesz musiał delikatnie rozwiercić otwór , chociaż jak mocno wciśniesz to też wejdą, tylko uważaj bo mogą pęknąć, więc kup kilka więcej - to tanie rzeczy.

A gdzie to kupić bo u mnie nie ma w miescie sklepu modelarskiego ?? I jaka jest cena mniej wiecej bo sie nie orientuje , widziałem tylko drogie jakies ...

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 12:27 am 

Napisz na forum to ktoś ci odsprzeda za 5zł. Te na Allegro są aluminiowe a ty potrzebujesz zwykłe plastikowe.

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 8:58 am 

PiotrPP napisał(a):
Te na Allegro są aluminiowe a ty potrzebujesz zwykłe plastikowe.

A dlaczego nie mogą być alu ? Przecież alu są lepsze.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr lut 22, 2012 9:53 am 

Peterzilie napisał(a):
A gdzie to kupić bo u mnie nie ma w miescie sklepu modelarskiego ?? I jaka jest cena mniej wiecej bo sie nie orientuje , widziałem tylko drogie jakies ...

Zdaje mi się, że kolega widział właśnie alu, które są aktualnie na Allegro. Jeżeli uznał, że są trochę za drogie, to niech poszuka plastikowych. Do osiągów tego BYMCO w zupełności wystarczą. Oczywiście, że aluminiowe byłyby lepsze, ale tu będzie trudniej powiększyć otwór.

Masz tu hexy 12mm.:
http://allegro.pl/heksy-12-mm-plastikow ... 11308.html

PostNapisane: Śr mar 20, 2013 4:18 pm 

To nie jest wina odbiornika.!!!!!!!!!! To jest wina baterii. Całyprąd nie dochodzi. Ja też tak miałem i przerobiłem układ na osobną elektrykę