Łukasz_Xmissile napisał(a):
1. Strada TC z oryginalnym przełożeniem 58\26 z zestawem HK będzie zasówał ponad 150 km\h (z moich obliczeń, należy odjąć opory), dlatego ja mam teraz 64\20 i z obliczeń wynika 105 km\h minus opory.
2. Np. długa polna, rzadko używana asfaltówa, nieczynne lotnisko (np. w Pile 100km od Poznania).
3.W mojej Stradzie nic nie musiałem tuningować, ale mialem tylko problemy z odkręcającymi się śrubami (klej do śrub rozwiązał problem) oraz zębatkami, ale wyszło na to, że najlepiej jeździć na plastikowych.
4. 70 km\h w on-roadzie przy 3s to żaden wyczyn.
5. Castle'a nigdy nie miałem i nie zamierzam mieć, ponieważ w cenie jednego zestawu mogę kupić 3 zestawy z HK(nie żebym coś tu reklamował...).
Co do przełożenia problem tkwi w nadmiernym obciążaniu (przegrzewaniu) regla i silnika. Bo przecież zwykłej szczotce też możemy włożyć przełożenie na 150 km\h, ale tego nie uciągnie

.
Powyzej 90km/h to problemy tkwia glownie w trakcji i jakosci nawierzchni. Na papierze to wobie mozna i 300 km/h jechac, w rzeczywistosci chcialbym zobaczyc model strada jadacy 120 km/h na polnej drodze, potwierdzone pomiarem. Pewnie bylby to jego ostatni przejazd.
170km/h? Ciekawe na jakich kolach, drgania zakonczyly by ta jazde juz przy 130km/h nawet jak droga bylaby rowna jak szyba.
Lotnisko, chcialbym zobaczyc model przejezdzajacy 120km/h przez laczenie betonu....
Papier wiele zniesie...