Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 1:04 am

Autor
PostNapisane: N sty 20, 2013 4:41 pm 

Witam. Mam dość archaiczny sprzęt: tl-01, regulator teu-101bk, saturn 20t aparatura fs-gt3 2.4ghz odbiornik fs-gr3c. serwo acoms as-12
Zaczynam jazdę z naładowanym pakietem (używam nimh) na początku model podczas jazdy na wprost lekko znosi w prawo. Korekta trymetrem i jest o.k przez dłuższy czas ale wraz z słabnięciem pakietu model zaczyna lekko ciągnąć w lewo. znowu korekta trymetrem, jedzie prosto ale po chwili znowu lekko w lewo ciągnie.

Nie zmieniając ustawień na apce zakładam nowy pakiet i sytuacja się powtarza, najpierw ciągnie w prawo a po czasie gdy pakiet słabnie znosi w lewo.
Przeprowadziłem więc eksperyment z przekładaniem na przemian naładowanego pakietu z rozładowanym i jest ta sama sytuacja: naładowany w prawo, rozładowany w lewo. Odbiornik zasilam bezpośrednio z regla.
Czy brak BEC-a i nieregularne zasilanie na odbiorniku i serwie może powodować takie zachowanie modelu? Czy myślicie, że gdy dołożę zewnętrzny bec aby ustabilizować napięcie na odbiorniku to problem zniknie? Wykluczyłem wszelkie błędy w ustawieniu modelu, opory toczenia, dyfry itp bo przejrzałem model pod tym kątem i nie znalazłem nieprawidłowości. Dodam jeszcze, że na starej aparaturze drążkowej Acoms 27mhz z odbiornikiem wyposażonym w wewnętrzny bec problemu nie było.
Czy taki BEC da radę z moim zestawem?
http://www.ebay.co.uk/itm/140630292339?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość