Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 1:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn maja 07, 2012 7:13 pm 

Dzięki Rampaage że mi pomagasz, zamówiłem już tą krańcówkę, ale jeszcze jedno jak mogę zrobić linie cięć karoserii, wiesz może mam model Mazda rx7, jak te linie mogę zrobić by ładnie wyglądało i drugie pytanie czy jest jakiś sposób na to by zrobić spoilery fikuśne jakieś jakby zawijany ćwierćwałek styropianowy, to taki przykład znasz może sposób na to i czy wszystkie widoczne linie lepiej zrobić czy tylko niektóre ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 07, 2012 7:39 pm 

Skrzydło: w markecie budowlanym są styropianowe listwy wykończeniowe do kasetonów sufitowych- wybierz sobie odpowiedni profil i wytnij na wymiar. Potem trochę włókniny węglowej i żywicy i spojler masz gotowy.
Sposób II: z kawałka rury PCV (od kanalizacji około fi 100) wytnij pasek po długości, część rozprostuj nad gazem w kuchni, dodaj żebra i mocowanie.
Linie karoserii- tutaj najlepszy byłby aerograf, jak nie posiadasz to cieniutkim pędzelkiem np. 00 zaznacz niektóre z nich i tyle

PostNapisane: Wt maja 08, 2012 3:32 pm 

Dzięki jutro jadę kupić, i chciałem spytać jeszcze, może to głupie pytanie ale czy do tt-01 można włożyć silnik o mocy 7700kv albo 6900kv z serwem czy on będzie odbierał w tym modelu wiem że będzie mogło podwozie nie wytrzymać ale po za tym jest to możliwe,załóżmy wyciągam ten silnik z tym serwem a wkładam to co napisałem czy będzie chodziło ?

PostNapisane: Wt maja 08, 2012 7:46 pm 

Serwo do zestawu bezszczotkowego nie ma nic do rzeczy. Osobiście wolałbym mniejsze kv a na sensorach niż przytoczoną mambę ( większe prędkości i dużo lepsza kultura jazdy)
Żeby sprawdzic czy działa możesz na próbę takie combo włożyć i jechać będzie.

PostNapisane: Wt maja 08, 2012 9:00 pm 

o a jednak można, na wet nie przypuszczałem, czyli moja Mazda rx7 to tt-01 27mhz.bateria to 3000am 7.2 czyli mamba gorsza to co dokładnie proponujesz bym do niej włożył, czyli wystarczy jedynie silnik nic więcej nie potrzeba wymienić i osiągi będę miał większe,a zatem doradż jeśli możesz najlepiej odpowiednik mocą Fluxa sprint 2 5900 nie mniejsze ?

ahaaaaa jednak trzeba mieć inny regulator prędkość czy tak? skoro wymienię silnik będę musiał wymienić regulator, jeśli tak to podaj mi zestaw który uważasz za najlepszy, najszybszy który powinien pasować i działać czyli silnik i regulator, bo znów te większe silniki posiadają już pasek a ten ma rurkę która się kręci ?

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 7:12 pm 

i co pomoże ktoś z tym co napisałem czy regulator plus silnik 6900 załóżmy to będzie działać z Tt-01?

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 6:49 pm 

Kurna jak Ty włożysz 6900 do TT-ki to Ci się to rozleci na małe kawałki.
Ja bym nic bezszczotkowego nie pakował do tego podwozia.
Jak masz kasę to lepiej kup porządne podwozie (TC5, XXX, TRF415) i do tego jakiś niezły regulator co pociągnie szczotkę i bezszczotkę + firebolt 15T a będzie latać. A za jakiś czas wsadzisz mocny silnik jak sobie już tam dozbierasz. Jak nie chcesz zmieniać podwozia to regiel + silnik co wyżej napisałem i może się nie rozsypie ;)
A tą karoserie to nawet nieźle zrobiłeś ;)

PostNapisane: Pt maja 11, 2012 7:19 pm 

m1strzunio napisał(a):
A tą karoserie to nawet nieźle zrobiłeś ;)

To nie jego karoseria, tylko użytkownika Kurczok z pdmrc.pl :P

PostNapisane: Wt maja 15, 2012 5:54 pm 

mam pytanie odnośnie sprinta 2, pasek który napedza auto jest lepszą technologią niż wał??

PostNapisane: Wt maja 15, 2012 6:04 pm 

alienshooter napisał(a):
mam pytanie odnośnie sprinta 2, pasek który napedza auto jest lepszą technologią niż wał??

Nie, kup se konwersje na wał :roll: Dużo ma to wspólnego z podłączeniem diod :P

PostNapisane: Śr maja 16, 2012 7:02 pm 

Co do combo:

http://www.lrp.cc/en/products/electroni ... 2/details/

Jedno z najszybszych. i tak nie wykorzystasz go bo nie potrafisz zaprogramować regla.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2